19 Temmuz 2006

yazlık ortamlarına çekirdek mevsimi gelmiş bulunmakta. yürüyüşe çıktığınızda çevre balkonlardan, yanınızdan geçen yaşlı teyzelerden,köşe başı gençlerinden hep aynı ses yükseliyor. çıtçıt çıtçıt çıtçıt...
yazın kalabalıklaşınca hemen bi çekirdekmerasimi başlanır evlerde akşam üzeri. anne seslenir ; yere dökemyin balkona çıkın diye. tv izlemek isteyenler televizyonu balkona çıkarma denemelerindedir.bi yanda bırakın sohbet edelim derler ama çıtçıt olunca konuşmak ne mümükün. o açılan paket bitmeden kalkılması masadan çok ayıptır. bbi kişiye bırakılmamalıdır.
geçen senelerde çekirdek yeme yarışması yapılmıştır evlerden birinde. 10 tane çekirdek tanesi sıra ile yerleştirilir ve start düdüğüyle :p çıtlanmaya başlanır. ilk önce bitiren kazanır. ama hile yoktur ( mesela iki elle yemek falan)
yazlık ortamlarında cumartesi geceleri her siteden ayrı müzik sesleri gelir, sizse odanızda blog yazıyorsunuzdur haykocepkinle beraber. e be hayko damarıma basma ah canım.. zorlama söyleyemem dert benim.. su gibidir berrraktır bu gönül biliyomusun? en iyisi ben gideyim yapayanlız bu diyardan... yolum uzun gör güzelim.. vakit doldu ben gideyim... ah be fırtına...
çekirdek zararlıdır da. hüzünlendirir insanı böyle...

3 yorum:

aliusta dedi ki...

bu çekirdek seanslarının en ilginç olayı da şu muhabbetin habire dönmesi olsa gerek: "buna da başlanınca bırakılmıyo"

çekirdek bitene kadar döner bu :)

anyone dedi ki...

kabuklu çekirdekler, özellikle kavun, ayçiçeği çekirdeği, içindeki küçücük yiyeceği, yemişi ya da her neyse çıkarmak için uğraşılan çabaya değmiyor bence. çıtlarken çıkan ses de bir hayli sinir bozucu. ama tuzlandıktan sonra kurutulmuş karpuz çekirdeğine lafım yok, çocukken bir ondan yerdim. bir de çekirdekseverlerin pantolon, ceket ceplerinin diplerinde hep ya bir kaç tane çekirdek, ya da kalıntıları kalır. ayrıca bir toplulukta çekirdek yenirken genelde duyulan ses sadece çıtlama sesi olur çünkü kimse çıtlarken konuşmaya fırsat bulamaz.

çocukken eğlence yakışır gence diye bağırarak çekirdek sattığımı hatırladım şimdi.

mq dedi ki...

bir de çıt çıt çetene de diye başlayıp devam edip giden bir türkümüz vardır ama bunun konu ile alakasını kuramamışımdır.