15 Mayıs 2006

külmaria

çok eski zamanlardan birinde bir güzel kız yaşarmış. kızın adı külmaria imiş. bu kızcağızın anası ölmüş. çok üzülmüş bu duruma tabi kız. sonra babsıyla yaşarlarken bi üvey anne olayı gelmiş evlerine. hemide tam 3 kızıyla. kızların adları bağdagül, destegül ve ayşegülmüş. neyse bunlar tam mutlu mesut yaşayacakalrını sanırken bi bakmış bizim güzel kızımız resmen evde hizmetçi oluvermiş. artık babasıda üvey annaye bişi diyemiyomuş. neyse günler günleri kovalamış. hem işleri yapıyormuş külmaria hemde hep nette dolaşıyomuş. çok fazla dışarı çıkmazmış üveykardeşleri gibi. evde dururmuş sanal bi insan olurmuş. neyse.. zaman böyle geçerken bi parti olduğu duyulmuş şehirde. tabii saraydaymış bu parti :p herkesler çağırılmış özellikle de genç kızlar. ama bizim külmari anlamış dertlerini. maksatları kız bakmak prense. hiç sevmezmiş böyle olayları oldum olası. tamam biraz burnu büyükmüş ama çok güzel bi kızmış. ama genede böyle işlerden hoşlanmıyormuş işte. üvey annesi bile gelmesini istemiş ama o yok demiş. sonra o gün herkes evden çıktıktan sonra böle bilgisayar ekranından bir pericik çıkmış. adı külperiymiş. demiş ki külmaria ya gitmen lazım.... o da demiş yok gitmem kül müsün peri misin nesin? istemiyorum demiş. ama peri çok ısrarcıymış. bak şöyle olur böyle olur diye diye ısrar etmiş bi sürü. külmaria'nın burasına kadar gelmiş tabi. iyi be aman demiş.. dşünmüş için az durur gelirim diye. tam çıkacakken kapıdan dur demiş külperisi. aman bu kılıkla olmaz. böyle pantolon falan uymaz oraya. dur sana bi gece elbisesi verim demiş. aa olmadı bu converselerde demiş. bi topuklu ayakkabı vermiş. tabi esas kızımız çok zorlanmış yürümede. ama neyse demiş yavaş yavaş ilerlemiş. oraya vardığında bakmış biraz etrafa. gerçekten herkesin suratında birer maske var gibiymiş. tüm kızlar prense güzel gözükmeye çalışıyolarmış. ne acı diye düşünmüş içinden külmaria. sonra bi bakmış yandan doğru prens ona doğru geliyor. hemen kaçırmış gözlerini. ama gelmiş gelmiş... ve durmuş önünde. bu dansı bana lütfedersiniz demez mi... bizim külmaria çok sinirlenmiş. ne münasebet demiş ve başka yöne dönmüş. ısrarcı prens gene gene gene sormuş. gerçekten ama sinirlenmiş güzel kızımız. ve kapıya yönelmiş tabii prens arkasından. tam merdivenlerden inerken prens arkasından seslenmiş.lütfen geel gitme diye. tabi bu sinirle dayanamayan külmaria çıkardığı gibi topuklu ayakkabısı atmış kafasına prensin. ve koşmaya başlamış. eve vardığında peri uyumuşmuş. uyandırmış hadi demiş git artık. tam verdiği kıyafetleri peri toplarken bi bakmış ayakkabının teki yok. nerde diye bi kızmış bi kızmış. ya tamam demiş gider alırım prensten...
2-3 gün sonra kız hazırlanıp sarayın yolunu tutmuş. ve sormuş prensi. hasta yatıyo demezler mi.. tabi bizim külmaria da insan. üzülmüş bi çiçek alıp geçmiş olsuna gitmiş. tam geçmiş olsun derken görmüş ayakkabıyı. onu verirmisiniz demiş. bi periarkadaşın da demiş. tabi bizim prens kin duyuyor kıza. vermemiş ayakkabıyı. nihahha cezanı çek demiş. külmaria çok da umrumdaydı demiş ve eve dönmüş. kül peri kendine aynı ayakkabıdan sihirle yapıvermiş bi tane daha. ve mutlu mesut yaşamaya devam etmişler. prens ise aslında aşık olduğu kıza böyle bi kindarlık yaptığı için acından kahr olmuş.
:p
masalımızda burda bitmiş... okuyanların gözüne sağlık dilerken bir başka masal saatinde buluşmak dileğiyle...


5 yorum:

Adsız dedi ki...

bence sen bi masal kitabi yaz, bizde sonra cocuklarimiza la mer teyzenin masallarini okuruz :p
bak cocuklarimiza diyom, bi 10 sene zamanin var :)

ama bunu söylemeden gecemicem:
sanki ben bu masali bi yerden hatirliyorum da... neyse..

hepatitze dedi ki...

ahahha! en favori masalım bu artık benim. nası da yıktın hayallerimi ben kaptırmış mutlu son bekliyodum.. bu ara acı sonlar epey revaçta:) delimer!

mandalina dedi ki...

gayet güzel bir son.

uğurlar olsun prens ;)

Adsız dedi ki...

külmarianın burnu da epey havadaymış. nette takılmaktan gerçek insanları gözü görmez olmuş :)

prensin polaris bayii olduğu sonu tercih ederdim ben. külmaria dükkanın sahibinin prens olduğundan habersiz kaybettiği ayakkabıdan almaya gider ve prensle karşılaşırmış felan. sonunu değiştirebilir miyiz? :))

dikkatsiz dedi ki...

Okuduğum en güzel "külmaria" masalıydı.Blogumda izninizi almadan kullandım, bilginize..