19 Mart 2006

_ kızım pazar ne tarafta?
_ (cts'densonra) teyze şöyle gidicen
_ nereye
_ insanları takip et teyze

gerçek bir pazar insanı evden pazar sepetiyle çıkar. kafasında alacağı şeyler şekillenmiştir. zaten yanında o kadar parası vardır çünkü pazar da soyulma,çanta kaptırma gibi şeyler başına gelebilir.. pazar insanı konuşmaya meyilli olmalıdır. çünkü pazar esnafı tatlı dil sever ve yılan dışarı çıkabilir bu şekilde. ve gelsin indirimler... tabi bunun sebze tarafında olması mümkün değildir çok. ki nimetle şaka olmaz indirim yaptırılmaz...pazar insanının en çok kullandığı kelime _ kaça? pazar esnafının ise ; _ gel abla geeel dir.
pazar insanları özellikle evhanımı olanlar fazla kişi dolaşmayı sevmezler. 2 kişi olsun o da yardım için diye düşünürler. çünkü ev hanımı denilen millet karışılsın istemeyebilir.
her pazar insanı birşey almayacak ta olsa son yenilikleri,pazar modasını takip etmek için de olsa yemeiçme bölümünden diğer bölümlere çıkabilir. pazarda aranan şeyler genellikle bulunur fakat bunun için o pazara en az 3 yıldır daimi gitmeniz gerekmektedir.
pazar insanı havlu kenarı olsun,leğen olsun vb. ihtiyaçlarını gene pazardan temin edebilir.
günün sonunda...
minibüs,metro,otobüs görüntüleri genellikle aynıdır. biri birine aldığı pazenlik kumaşı gösterir, diğeri öbüründen ucuz aldığı için böbürlenir. ama genellikle pazar insanları birbirleriyle uyum içerisindedirler.
birde pazarda kaybolan çocuk tipleri vardır. hemen bir örnekle açıklayalım;
la mer ve annesi pazardadırlar. senee 89 civarı. gezilir falan. sona lamerin dikkatini ufacık tuzluklar çeker. anne bak ne güzel demek için ukarı baktığında (annesini geçmemiş boyu tabi) annesi yoktur. ağlar mı bilinmez kaynaklarda böyle birşey yok. dolanır dolanırç boş bir sokağa gelir. sanırım bu sefer ağlar ki kadınlar noldu tatlı kızım derler(tatlı?) lamer anlatır böyle böyle. durum bu. bi fırın olacak ne tarafta der. (akıllı kız) bu taraf derler o tarafa doğr gider lamer. sonra bakkalın tekinden bi abi :) koşar meer ne işin var burda edsayla kucakladığı gibi hop eve. bu arada evde kimse yoktur. herkes karakoldadır. lamer böyle de sevilen bir insandır. :p

(bu yazıda ki dikkate alınan pazar fat-çarpadır. ki ilerleyen günlerde florya-çarpayıda yazarız. orası bambaşka bi alem.:P)

Hiç yorum yok: